• Nyheter varje vecka
Fast fraktpris 59kr/Fri frakt vid köp över 1000kr

Vintage skotskrutig ulljacka

  • 799 kr

Åh nej, den här har redan sålts! Men kika vidare, finns en massa fint kvar!

Dela

Beskrivning: Smått otrolig ulljacka som inte andas det 60-tal den sannolikt härstammar från, utan hade kunnat komma från vilket nutida kollektion som helst. I en wrap-kimonomodell i 100% ull och skotskrutor är detta en härlig jacka för vår och höst - och på vintern som kofta inomhus. Den har ett avtagbart bälte och roliga fickor som är sydda som utanpåfickor - men som nås från sidan, som i-sticks-fickor. Designern heter Alistair Cowin och i en gammal tidningsartikel berättar han hur han som arkitektstudent semestrade i Frankrike och noterade hur väl klädda alla barn var. Väl hemma i London öppnade han en barnklädesbutik med sin mamma och när han var färdig arkitekt blev det inget av det, för då hade han gått över till vuxenkläder för såväl dam som herr. Hans design kännetecknas av enkelhet och kvalitet - vilken den här jackan representerar väl i sina enkla linjer och rena ull. Jackan saknar storleksangivelse, men är av en modell som passar många, se mått nedan. Jackan har en svag ulldoft, bra att känna till om en är doftkänslig.

Storlek: N/A

Mått: Bröstvidd 70 cm (mätt rakt över) armhåla till armhåla, längd 76 cm

Material: 100% ull

Modell: A  (för modellens mått, klicka här)

📸 Visa oss ditt köp, tagga #emssecondhand och @ems.secondhand på Instagram så re-postar vi! 💓


Gott skick

Allt som säljs i Em's Second Hand är i gott skick. När varan kommer hem till dig är den nytvättad (eller vädrad/ fryst (!), steamad , beroende på typ av vara), struken, eventuellt lagad och helt enkelt redo att användas. Det ska kännas nästan som att köpa nytt. Om en vara har något som frångår "gott skick" (tråddragning, färgskiftning, någon del saknas mm) så kommer det att beskrivas utförligt i annonsen.

Frakt

Vi använder PostNords varubrev och har en fast fraktkostnad på 59 kronor. Små paket (under 100 gram) skickas som brev med frimärke. Som regel postar vi paket måndagar och torsdagar och paketen brukar komma fram på en dag. Ordrar över 1000 kronor levereras fraktfritt. 

Avhämtning 

Om du vill och har möjlighet går det bra att hämta ditt paket i butiken Garaget i Asthas Ateljé i Gamla Enskede (Stockholm) där Em's kläder säljs. Ange alternativ "hämta i Garaget" i kassan. Hämtning sker under butikens öppettider lördag-söndag 12-15 (eller på överenskommen tid).


Vintage scarf med Parismotiv

Tyvärr redan såld

Paljettjacka i svart

Tyvärr redan såld

Clutch med rosett

Tyvärr redan såld