• Frakt 59 kr, fri frakt vid köp över 1000:-
Nyheter varje vecka

Vintage klänning Maud Fredin NWT

  • 699 kr

Åh nej, den här har redan sålts! Men kika vidare, finns en massa fint kvar!

Dela

Beskrivning: Helt fantastisk vintageklänning från Maud Fredin Fredholm. Den har prislappen kvar och har sannolikt aldrig använts. På lappen står "Något diskret - något vävt. Något vilt vågat - i handtryck. Något luddigt varmt för Er som fryser. Något gnistrande - om Ni vill synas. Något romantiskt ljuvt... " 

Klänningen är rak, ärmlös med lite högre krage. Tyget är alltså vävt i Sverige, det är benvitt med tunna mörkblå och grå ränder. Kragen är dekorerad med skimrande midnattsblå paljetter. Klänningen stängs med dragkedja i ryggen, den har små slitsar i sidorna och den är helfodrad.

Detta är verkligen ett stycke modehistoria. Maud Fredin Fredholm var en av Sveriges mest tongivande designers under  1950-, 60- och 70-talet. Hon har alster både på Nationalmuseum i Stockholm och på Röhsska Museet i Göteborg. Hon räknades till en av Sveriges största textilkonstnärer genom tiderna (källa). Maud Fredin Fredholm var en banbrytare. Trots att det var mycket ovanligt med egenföretagande kvinnor tvekade hon aldrig över att stå på egna ben utan tackade undantagslöst nej till erbjudanden om anställningar och valde att vara sin egen under hela sin karriär (källa).

Storlek: 40 medium

Material: Materiallapp saknas, men det känns som ett tunt ylletyg med någon typ av silkigt foder

Modell: A  (för mått, klicka här


Gott skick

Allt som säljs i Em's Second Hand är i gott skick. När varan kommer hem till dig är den nytvättad (eller vädrad/ fryst (!), steamad -, beroende på typ av vara), struken, eventuellt lagad och helt enkelt redo att användas. Det ska kännas nästan som att köpa nytt. Om en vara har något som frångår "gott skick" (tråddragning, färgskiftning, någon del saknas mm) så kommer det att beskrivas utförligt i annonsen.