• Frakt 59 kr, fri frakt vid köp över 1000:-
Nyheter varje vecka

Vintage kappa - trench med puffiga ärmar

  • 299 kr

Åh nej, den här har redan sålts! Men kika vidare, finns en massa fint kvar!

Dela

Beskrivning:  Vintage kappa, sannolikt 60-tal från den fd kungliga hovleverantören Junesco of Sweden.
Offwhite med fint rynk vid axlar och manschetter, dessa går att vila upp eller ner beroende på önskad ärmlängd, fickor i sidorna och en innerficka, puffiga ärmar och fint veck baktill. Bälte saknas men skickar med det flätade skärpet som finns med på bilderna.

Lite kul fakta om Junesco, Fabriken låg i Lönsboda i Skåne och jag hittade ett klipp om kapporna (men tyvärr ej källa) som lyder:
Junescokapporna har en otroligt hög kvalitet. De håller än idag och det är många som sparar sina gamla kappor just på grund av kvaliteten.
En annan fd anställd i fabriken håller med:
Det är sant. Kvaliteten i det här hantverket finns det inget som slår. Allt är perfekt uppbyggt innifrån och ut. Det är därför kapporna håller formen än idag.

Storlek: C34, skulle säga att denna passar ca strl 36-40 (visas ovan på person m strl 40)

Material: 


Gott skick

Allt som säljs i Em's Second Hand är i gott skick. När varan kommer hem till dig är den nytvättad (eller vädrad/ fryst (!), steamad -, beroende på typ av vara), struken, eventuellt lagad och helt enkelt redo att användas. Det ska kännas nästan som att köpa nytt. Om en vara har något som frångår "gott skick" (tråddragning, färgskiftning, någon del saknas mm) så kommer det att beskrivas utförligt i annonsen.