• Nyheter varje vecka
Fast fraktpris 59kr/Fri frakt vid köp över 1000kr

Vintage polo Maud Fredin Fredholm

  • 299 kr

Åh nej, den här har redan sålts! Men kika vidare, finns en massa fint kvar!

Dela

Beskrivning: Vintage halvpolo från legendariska Maud Fredin Fredholm. I ett skönt material av bomull/viskos och med ett geometriskt print i olika grå toner, där Maud kaxigt fått in sitt eget namn i mönstret - se närbilder. Polon har ärmar med volym och den stängs med en dragkedja på ena axeln. Strax nedanför dragkedjan finns en liten lagning på ett par stygn, se bild.

Detta är ett stycke modehistoria. Maud Fredin Fredholm var en av Sveriges mest tongivande designers under 1950-, 60- och 70-talet. Hon har alster både på Nationalmuseum i Stockholm och på Röhsska Museet i Göteborg. Hon räknades till en av Sveriges största textilkonstnärer genom tiderna. Maud Fredin Fredholm var en banbrytare, trots att det var mycket ovanligt med egenföretagande kvinnor tvekade hon aldrig över att stå på egna ben utan tackade undantagslöst nej till erbjudanden om anställningar och valde att vara sin egen under hela sin karriär.

Storlek: 38

Mått: Bröstvidd 48 cm (mätt armhåla till armhåla rakt över), längd 48 cm

Material: 53% bomull, 47% viskos 

Modell: A (för modellens mått, klicka här)

📸 Visa oss ditt köp, tagga #emssecondhand och @ems.secondhand på Instagram så re-postar vi! 💓


Gott skick

Allt som säljs i Em's Second Hand är i gott skick. När varan kommer hem till dig är den nytvättad (eller vädrad/ fryst (!), steamad , beroende på typ av vara), struken, eventuellt lagad och helt enkelt redo att användas. Det ska kännas nästan som att köpa nytt. Om en vara har något som frångår "gott skick" (tråddragning, färgskiftning, någon del saknas mm) så kommer det att beskrivas utförligt i annonsen.

Frakt

Vi använder PostNords varubrev och har en fast fraktkostnad på 59 kronor. Små paket (under 100 gram) skickas som brev med frimärke. Som regel postar vi paket måndagar och torsdagar och paketen brukar komma fram på en dag. Ordrar över 1000 kronor levereras fraktfritt. 

Avhämtning 

Om du vill och har möjlighet går det bra att hämta ditt paket i butiken Garaget i Asthas Ateljé i Gamla Enskede (Stockholm) där Em's kläder säljs. Ange alternativ "hämta i Garaget" i kassan. Hämtning sker under butikens öppettider lördag-söndag 12-15 (eller på överenskommen tid).